Canadareis 2004 - Maandag 12 juli

Uit het dagboek van Mia:
De dag begint om 5:50 met nog vlug een bad (voor mij).  Valiezen dichtmaken.  Wat achterblijft, zal Gavin bij Jack deponeren tegen dat we terugkomen.

Ontbijt.  Gavin weet perfect wie wat zal eten of drinken.  Nele: een sinaasappel in partjes gesneden, Tim: een banaan, Lies: fruitsap, ik: yoghurt met aardbeien.  Hij is de perfecte gastheer.  Als laatste ontbijt krijgen we toast.

De bagage wordt ingeladen in de Chrysler Baron.  Met wat stouwen kan alles erin.  We krijgen picknick mee.  Dank je wel!
We moeten afscheid nemen van Margie en Gavin, met pijn in het hart want "we had a splendid time here".  Nog eens van harte bedankt!  We zwaaien Margie uit die naar haar werk vertrekt.  Dan zijn we zelf ook weg.  Gavin haalt wellicht opgelucht adem.

We halen net niet de ferry van 7:30, maar dat was ook niet de bedoeling.  Om 8:30 varen we af.  Rustig water, zonnig weer, maar wel veel wind aan dek.  Mooi, al die eilanden die voorbijgaan glijden.  Rond 10:10 rijden we aan land.  Eventjes zoeken naar de juiste weg.  Dat lukt aardig.  Onze eerste stap is bij Shannon Creek: een superhoge waterval.  Mooi is dat.

Dan naar Whistler, een gerenommeerd ski-oord, waar in 2010 de Olympische winterspelen zullen gehouden worden.  Een aardig dorp.  We picknicken op de markt.  Margie en Gavin vulden onze picknicktassen: blikjes, broodjes met ham of beef, blokjes kaas, sinaasappels, koekjes, servietten, zakje ijs en zelfs een wespenvanger!  Wat een schatten zijn het!
Veel mooie gebouwtjes.  De meeste huizen zijn in hout opgetrokken hier, want dat hebben ze met hopen in voorraad.  Overal staan chalets.  Hier moeten nogal wat mensen kunnen overnachten.

Dan op naar de volgende stap: Cache Creek.  Dat blijkt een heel eind te zijn, meer dan drie uur in plaats van de twee uur volgens Gavin.  Het wordt toch wel warm in de auto.  Het is 26 graden.  Het uitzicht is bij momenten adembenemend.  Het is wel moeilijk om te stoppen om foto's te nemen.  We worden moe en wat lastig.  We stoppen niet in Cache Creek, want we willen zo gauw mogelijk onze slaapplaats bereiken: Kamloops.  Met enige hulp van een aardige Canadese vinden we het hotel.  Het valt mee.  De kinderen mogen gaan zwemmen in een naburig hotel.  Ze komen er weer door.  Ik neem een douche.  Bert rust wat.

Avondmaal: pizza.  Lekker!
Nog wat inkopen voor de picknick voor morgen.  Bert neemt een bad.  Ik schrijf, de kinderen zappen wat.  We slapen met 5 in één kamer.  Valt reuze mee, tenminste als niemand snurkt.  10:30.  Slaap wel!

154-5444_img.jpg (61256 bytes)

154-5449_img.jpg (46530 bytes)

154-5450_img.jpg (36324 bytes)

154-5463_img.jpg (66564 bytes)

Links:

Vorige dag - Volgende dag