Canadareis 2004 - Woensdag 21 juli

Uit het dagboek van Mia:
Belgische nationale feestdag.  We hebben geen Belgisch vlagje.  Ons nationaliteitsgevoel stelt niets voor in vergelijking met dat van de Canadezen.  Hier zie je veel Canadese vlaggen, ook op parasols, strandstoelen, truien, motorjekkers, bikini's.  Je kunt het zo gek niet bedenken.  Vandaag wordt het een rustdag.

Aangezien niemand het ziet zitten om iets te gaan kopen voor het ontbijt, moeten we ons tevredenstellen met de restjes van gisteren: elk een pistolet met water, maar hoera ... Belgische Côte d'Or-melkchocolade.  Gelukkig kunnen Bert en ik koffie krijgen in het hoofdgebouw.  Dat is een tamelijk groot huis, met grote living en keuken waren iedereen gebruik van mag maken: wasruimte, vier toiletten met douche en wastafel, speelzaal met onder andere een biljart.
We gaan ons inschrijven aan de receptie.  De prijs van de camping blijkt mee te vallen: ongeveer 900 fr. per nacht.  Dan gaan shoppen, want vanaf nu moeten we weer zelf de handen uit de mouwen steken.  Met vijf winkelen doet de kaart rap vullen, want iedereen heeft zo zijn goestjes.  Enkelen hebben honger.  Het is ook al over twaalf uur.  Bij het zien van bepaalde producten, komt het water hen in de mond.  Aan de kassa blijkt onze visakaart het niet te doen.  Gelukkig hebben we voldoende cash.

Lunch rond 13:30: een warme kip deze keer (we hadden er twee, maar het blijken grote en met één hebben we genoeg), watermeloen, tomaat, komkommer, wortelen, aardappelsla.  Het smaakt geweldig.

Afwassen.  Niet te geloven hoe rap je dat weer gewoon bent.  Daarna naar het zwembad om verfrissing te zoeken.  Het is warm, ongeveer 25 à 26 graden.  Af en toebrengt een windje verkoeling.
Na een douche trekken Bert, Tim en ik naar de winkel van Jack.  Gesloten om 17 uur.  Te laat dus!
We gaan op zoek naar een picknicktafeltje.  Dat missen we wel een beetje.  We doen zeker zes winkels aan.  Nergens vinden we wat we zoeken.  Dan maar zonder naar de camping.
Tijd voor een aperitiefje (= fruitsap plus chips).
Avondmaal: strikjes, watermeloenen, paprika met champignons, brood, kaas, ham, kalkoen.  Lekker.  Weer afwassen.
Kort bezoek van Jack en Jacqueline.  Ze zijn bezorgd.  Hebben we het wel naar onze zin?  Zeker wel!
Bert en Tim gaan biljarten (Tim zwijgt anders niet!).  Ze komen net binnen.  Tijd voor een dessertje en dan naar bed.

159-5973_img.jpg (78606 bytes)

Links:

Vorige dag - Volgende dag