Noorwegen 2005 - Vrijdag 15 juli

Uit het dagboek van Mia:
Deze morgen op het gemak ontbeten met onze Belgische chocoladekoeken. De koffie uit de Formule 1-automaat is nog niet zo slecht. Nog even naar Lidl om wat water in te slaan. 
Op naar Kiel. Alles verloopt vlotjes; alleen even file net voor de Elbetunnel in Hamburg. We zijn goed op tijd voor de boot (11u.). We krijgen gauw onze ticketten. Alles lijkt piekfijn geregeld. Dankjewel Harry!
't Wordt toch bijna 13 u. voor we aan boord mogen rijden. We varen met de Color Line Fantasy, een heus cruiseschip, al gelooft Tim mij aanvankelijk niet. Gaandeweg ontdekt hij het zwembad, het casino en uiteindelijk moet hij toch toegeven dat het schip toch wel echt klasse is. We vinden zonder problemen onze kajuit. Even paniek : er zijn maar twee bedden. We onderzoeken ze van alle kanten en proberen ze om te bouwen tot stapelbedden. Tevergeefs. Dan maar in équipe slapen? Enige teleurstelling.
Papa is alweer de wijste en ontdekt via foldertjes de twee bedden die verstopt zitten in het plafond. Oef, opluchting!
Dan op verkenning op de boot. Man, man, man, wat een vaartuig. Vijftien verdiepingen! Wij slapen op 11. Stipt om 14 u. klinkt de scheepshoorn: indrukwekkend, overeenkomstig met de grootte van de boot. We volgen het vertrek van op de 13e verdieping.
Verdere ontdekkingstocht doorheen de boot. Ongelooflijk! Op de zesde en zevende verdieping waan je je in een echte winkelstraat. De produkten zijn allemaal wel erg duur.
Om 19 u. mogen we naar het restaurant : buffet à volonté. Niet te doen om van al dat lekkers ook maar even te proeven! We genieten! Vlak achter ons speelt een muzikant op de vleugelpiano. Dit is de max!
Na het eten nog even een frisse neus halen. Manillen in de kajuit. Nog een frisse neus, een héél frisse nu. We klimmen in onze bedden. Vinden we vannacht de moed om nog aan dek te gaan ?

 
 
 
 
 
 

Vorige dag - Volgende dag