Noorwegen 2005 - Zaterdag 23 juli

Uit het dagboek van Mia:
We zijn ondertussen in Loen aangekomen. De zonnigste dag van onze vakantie was ... verhuisdag. Ondanks het feit dat we de meeste tijd in de auto moesten doorbrengen, hebben we toch genoten. We passeerden doorheen heel verschillende landschappen. Woeste bergen, wijdse groene valleien, groen beboste hellingen die deden denken aan Oostenrijk, fjorden, gletsjermeren. En wat ik heimelijk een beetje had gehoopt, gebeurde: we konden een glimp opvangen van het natuurschoon waarvan we vorig jaar in British Columbia en Alberta zo hadden genoten. Dat kwam vooral door het mooie blauw van het gletsjerwater in meren en rivieren (streek rond Skei).
Ons nieuwe onderkomen is heel mooi gelegen met zicht op een gletsjer en een gletsjermeer. Alweer die mooie kleur. We beschikken over een terras. Spijtig dat het er niet erg zonnig is, wellicht alleen in de voormiddag. Daarom zit ik nu achter ons huisje, volop in de zon. Heerlijk! Al is het zeker al halfacht.
Tim en Bert hebben een kampvuur gemaakt om onze Ardeense koteletjes te bakken. We beschikken nochtans over een barbecue, maar dat was blijkbaar niet avontuurlijk genoeg. We hebben geen houtskool; daar moesten ze zelf voor zorgen. Aanvankelijk was de rook van hun vuurtje tamelijk opvallend. Ik was ongerust dat we één twee drie de huisbaas aan onze deur zouden hebben. Gelukkig was de rook gauw minder. Onze maaltijd heeft lekker gesmaakt.
Avondactiviteit : nieuw boek beginnen. Yes!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vorige dag - Volgende dag