Noorwegen 2005 - Vrijdag 29 juli

Uit het dagboek van Mia:
 Onze laatste dag. Bewolkt. Het wordt een panoramatochtje met de auto. Lies zou liever thuis blijven. Tim gaat mee, vooral omwille van die waterval waar je kunt achter lopen.
We rijden achtereenvolgens naar Vinsrygg, Nordsida en Noss. Dit laatste uitkijkpunt is wel het indrukwekkendst, 600 m boven de fjord. Spijtig van de wolken. Wat houden die allemaal voor ons verborgen? We picknicken in Hogjen en genieten van het mooie landschap. De zon komt erdoor. Met wat zonlicht wordt alles zoveel mooier! Op de terugweg gaan we op zoek naar de Tvinnefossen. Een mooi wandelingetje in de zon, met zicht op de fjord. Wanneer de waterval hoorbaar wordt, sprint Tim voorui. We vinden hem terug achter de waterval natuurlijk. Speciaal maar niet zo spectaculair.
We stoppen nog een in Noss, want het zicht is nu een heel stuk beter. Nu zien we ook grotendeels de besneeuwde bergtoppen. Mooi!
Wanneer we door één van de vele tunnels rijden, ruikt het plots verbrand in de auto. We denken eerst dat die lucht in de tunnel hangt, tot we rook zien verschijnen vanachter het dashbord. Gelukkig bereiken we net het einde van de tunnel. Bert kan onmiddellijk parkeren. We springen -lichtjes in paniek- uit de auto. Op bevel van Bert gritst Tim het brandblusapparaat uit de auto. De rook vermindert. Onder de motorkap lijkt alles OK. Een vriendelijke Noor stopt, ziet ook niets speciaals. Schoorvoetend stappen we weer in. Het brandluchtje hangt er nog steeds. We vermoeden dat het iets te maken heeft met de airco. In Stryn raadplegen we ons autoboekje, maar wat doe je daarmee als leek? Vrijdag, 15.30 u. Morgenvroeg moet we weg. Het is weer een schitterend gekozen moment. Weer naar de garage. We are very unlucky! Dezelfde mecanicien bevestigt algauw dat het om de ventilator van de airco gaat. Hij schakelt hem in een handomdraai helemaal uit. Geen probleem om thuis te geraken, maar geen airco of verwarming meer. Oef! Thank you very much!
Ons laatste avondmaal : Noorse zalm op de barbecue!

Vorige dag - Volgende dag