Noorwegen 2005 - Zaterdag 30 juli

Uit het dagboek van Mia:
6 u. : opstaan. Bah! En dan nog om schoon te maken! Niets aan te doen. De klus is gauw geklaard. Om 7.30 u. zijn we vertrekkensklaar.
Na zowat een half uur is Lies al wagenziek. Ze zit nochtans vooraan. Stoppen voor een pilletje.
Rond 9 u.: tijd voor ontbijt. Lies moet eerst overgeven, maar voelt zich dan stukken beter. Ze kan zelfs enkele boterhammetjes met smaak achter haar kiezen stoppen. Misschien was het niet verstandig om te vertrekken met een lege maag ?
Méér dan 70/80 km/h kun je hier niet rijden. Autostrades hebben ze hier niet echt, tot in de buurt van Oslo. We doen er ca. 7 uur over. We hebben nog zo'n drie uur voor we moet inchecken. Een blitzbezoek aan Oslo dus. Het koninklijk paleis waar iedereen zomaar bij kan! De koning geeft niet thuis. Op naar de Karl Johansgata. Er is blijkbaar iets te doen. Veel jeugdig volk, schaars gekleed. Lies denkt dat het een soort gayparade zal zijn. We zijn er niet echt op gekleed. Blijkt dat het een techno-parade is. Veel lawaai! Dansende jongeren! Veel ambiance!
Toch wil ik graag de domkerk zien. Via een ommetje - tot ergernis van Tim die zich wel thuis voelt tussen dat jeugdig lawaai- geraken we er.
Zo'n kerken hebben we bij ons 13 in een dozijn. We wurmen ons doorheen de massa om tenslotte via rustiger wegen onze auto op te halen bij het Vigelandpark.
17.30 u. De boot is er nog niet, maar komt algauw de haven binnenvaren. Minder indrukwekkend dan ons eerst cruiseschip, maar we zijn best tevreden. Deze keer zitten onze bedden niet verstopt. Wel een klein beetje spijtig dat we al moeten gaan eten op het moment dat de boot zal afvaren. Toch blijven we nog even op het dek staan. Bye, Noorwegen! Tot ziens!
Geen pianomuziek deze keer, maar we eten smakelijk van het (weliswaar minder) rijkelijk buffet.
In de shop geven we ons laatste Noorse geld uit: twee trolletjes en een paar kousen. 
We zijn moe en gaan vroeg slapen.

 
 
 

Vorige dag - Volgende dag