Mont Blanc 2009 - Dinsdag 11 augustus


Uit het dagboek van Mia:

Vandaag zijn de weergoden ons weer gunstig gezind.
Vandaag willen we naar de Col de Voza. Eigenlijk waren we daar al eerder met het treintje, maar we zijn daar toen niet uitgestapt.
Via dat bangelijk smalle en steile bergweggetje rijden we naar Bionnassay. Hier en daar is er niet eens een fatoenlijke afsluiting naast een diepe afgrond. De mémé zou hier vast en zeker - en terecht - haar gordel met twee handen vasthouden!.
Op en rond de parking is er nergens een plaatsje om te parkeren. We moeten een eindje terugkeren.
Dat betekent dat we wel een km bergop en te voet moeten terugkeren naar de parking waar de wandeling start. Ondertussen zijn we al ruim 200 m gestegen...

Na dit uitstel beginnen we nu echt aan de wandeling die een kleine drie uur zou in beslag nemen. 
Traditiegetrouw beginnen we met een stevige klim. Ik moet bekennen dat het toch weer lastig is.
Het doet me deugd dat ik een jong koppel dat een tijdje een tiental meter voor mij uitloopt, kan inhalen en zelfs afschudden. Het geeft me een kick. Ik ben wellicht even oud als zij samen!
Via Col de Voza (1653 m) trekken we door naar Tête de la Charme (1800 m). Daar is het tijd om te picknicken, alweer met zicht op het massief van de Mont Blanc. Ondanks het mooie weer (om en bij de 30°) zit de zo felbegeerde berg weer achter de wolken. Ach, het is een troost dat de éne besneeuwde bergtop als twee druppels water op een andere lijkt...
Het wordt een mooie afdaling doorheen alpenweiden waar krekels en springhanen (ongeveer 5 cm groot) er lustig op los "zingen". Ik geniet van de fauna en flora. We stappen ook een tijdlang door een koel en stil woud. Hier en daar is wat vogelgekwetter te horen. De bodem is er aangenaam zacht om te wandelen.
Af en toe ontdek ik een paddestoel.
Uit het bos kunnen we weer volop  genieten van het mooie landschap. Aan de rand van het pad groeien volop frambozen. Ik kan niet nalaten er enkele te plukken en op te eten.
Rond drie uur zijn we weer bij de auto, in de tijd die volgens de wandelgids werd voorop gesteld. 
We hebben nog ruim tijd tot het avondeten om wat te lezen in te zonnen. Eigenlijk wel spijtig dat er op de camping geen zwembad is.... 

Volgende dag