Mont Blanc 2009 - Woensdag 12 augustus

Uit het dagboek van Mia:

Vandaag maken we een wandeling naar Notre-Dame de la Gorge. Volgens de wandelgids is het een wandeling van het niveau "difficulté faible". We hebben al eerder mogen ervaren dat deze gids is geschreven door een doorwinterde bergwandelaar...
Altijd weer parkeerproblemen. Dat komt grotendeels omdat we eigenlijk nooit op tijd op ons bed geraken.
Tegen de tijd dat wij vertrekken is de doorwinterde wandelaar van hierboven al terug...

We kijken al direct tegen een steile klim aan. De weg gaat grotendeels via een oude romeinse heirweg. Dat is ook nog wel aan het oude plaveisel te merken. In onze fantasie zien we Romeinse cohortes in rijen van vier zingend de berg op marcheren. En ik puf er achteraan. Dat is eigenlijk overdreven want het gaat behoorlijk goed. Wij steken meer andere wandelaars voorbij dan dat wij voorbij worden gestoken.
We komen begot bij een echte authentieke Romeinse brug. De bergrivier gooit haar water kolkend in de diepte. De rotsen zijn in magnifieke vormen uitgesleten. Spijtig dat zo'n beeld op foto niet veel zegt.
Een eind verder rusten we even uit aan de oever van het riviertje. Ik trek algauw mijn schoenen en kousen uit en waag me voorzichtig in het rollende water. Het is bar koud. Het zou niet te doen zijn om hierin te zwemmen, denk ik, alleen al vanwege de temperatuur. Weer uit het water gaan mijn voeten algauw tintelen.
We blijven er picknicken, alhoewel het nog maar zo'n twee uur is geleden dat we hebben ontbeten. 
Er rest ons nog slechts een kleine rondwandeling en dan moeten we dezelfde weg weer naar beneden.
Dat is altijd het gemakkelijkst.

Beneden gaan we nog even binnen in het kerkje ter ere van Notre-Dame de la Gorge, blijkbaar een nog levendige bedevaartsplaats, mét een volledige kruisweg buiten in de vorm van kapelletjes.
Tegen vier uur zijn we weer op de camping. Nog even in de schaduw blijven want het is weer heel warm. Pas na vijven waag ik me in de zon. Jawel, met een boek. Of wat dacht je ?

 

Volgende dag