Mont Blanc 2009 - Vrijdag 14 augustus

Uit het dagboek van Mia:

Vandaag wordt onze laatste wandeldag. :-(  Met de télécabines laten we ons vanuit Les Contamines-Montjoie direct lekker omhoog brengen. Dat zijn heel wat lastige stappen gespaard...
Zo'n ritje omhoog is toch altijd weer een leuke ervaring. Zelfs Bert kan ervan genieten ondanks zijn hoogtevrees.

Boven voel ik me echt midden in de bergen. Het is er gewoon prachtig. Ik houd van de alpenweiden en geniet van de bloemetjes. Hele velden orchideeën, jammer genoeg bijna allemaal uitgebloeid. Als ik ooit met pensioen geraak, wil ik hier in het voorjaar nog eens terug komen. Het moet adembenemend mooi zijn!
We zitten midden in een skigebied. De ene skilift leunt tegen de andere aan. Nu is het er erg rustig; men heeft zelfs de moeite niet gedaan om het restaurant hierboven te openen. Niet dat we er behoefte aan hebben.
Toch nog een laatste keer op de tanden bijten om nog wat hoger klimmen. Leuk maar lastig! 
Dit is echt wel onze koninginnenwandeling! Mijn dag kan niet meer stuk. We hebben ook weer keiveel geluk met het weer. Alweer rond de 30°. We komen voorbij een klein bergmeer. Daar had ik wel iets meer van verwacht, maar de toppen van de Dômes de Miages worden er toch redelijk mooi in weerspiegeld.
Terwijl we zitten te picknicken komen twee jonge gasten hun parapente uitrollen. We volgen met belangstelling hun activiteiten. Leuk om hen de helling te zien aflopen en dan, hupsakee, lekker zweven. Daar voelen wij ons net te oud voor.
Nog even wat vlees kopen. Vanavond wordt het onze laatste barbecue. Althans hier, 'au pays du Mont Blanc'.

Volgende dag