Mont Blanc 2009 - Dinsdag 4 augustus

Uit het dagboek van Mia:

Vandaag is een bijzondere dag want Bert is jarig. Vandaag wordt dus zijn dag. Opgelet! Een aandachtige lezer zou hier verkeerdelijke kunnen uit concluderen dat al de andere de mijne zijn ;-) !
Na verse koffie op bed mag Bert zijn cadeautjes openen: een nieuwe zwembroek en portefeuille. (Neen, geen broeksriem; die heeft hij ondertussen voorlopig vervangen door een touw (hihi)). En of hij blij was!...

Na een feestelijk ontbijt met croissants en chocoladekoeken, gaan we weer op pad voor een wandeling.
Het weer is alvast veelbelovend. We rijden naar La Gruvaz, een dorpje hier in de buurt om van daaruit te vertrekken. Voor de veiligheid nemen we onze jassen toch maar mee in de rugzak. 
Bert heeft de wandeling zo gepland dat we steeds zicht hebben op de bergen, wat mooi meegenomen is.
Helaas, het wordt vlug duidelijk dat deze klim een heuse kuitenbijter wordt. Op de stafkaart is mooi te zien hoe we pal door de hoogtelijnen moeten klimmen. Amai! Is er nu zo'n groot verschil tussen de Pyreneeën en de Savoie in vergelijking met de Haute Savoie, of zijn wij er in 1 jaar tijd zo abominabel op achteruit gegaan ?
Ach ja, eens 49 word je stilaan een oude kraker!
Met veel korte pauzes geraken we toch boven. Eigenlijk zijn we altijd weer onverstandig en nemen we niet genoeg tijd om te rusten. Gaan we het dan nooit leren ? Ook de middagpauze kunnen we rustig verdubbelen; dan zijn we toch nog ruim op tijd terug.
Ik vraag me af of onze fysieke conditie binnen een weekje beter zal zijn. Ik hoop van wel! Uiteindelijk hebben we vandaag zo'n 600 m geklommen. Niet mis toch?

Rond 16 u. zijn we terug op de camping en hebben we alle tijd om te genieten van een verse kop koffie en een heerlijk zonnetje. Wat later klinken we op Berts verjaardag. 
Vanavond installeert Bert de barbecue. Nu kan de vakantie echt beginnen. De kippenbrochettes van Markeys smaken heerlijk. Meer moet dat toch niet zijn ?

PS van Robert:
-Mia heeft een eigen manier van afdalen gevonden: zigzaggen!
-Al zigzaggend heeft ze een 'tuimelet' gemaakt met als gevolg een licht beschadigde knie en een gekwetste duim

Volgende dag