Toscane 2009 - Maandag 13 april, Pasqueta

Klik hier voor het fotoverslag van deze dag

Uit het dagboek van Mia:
Mieke vertelt ons dat het in Italië de gewoonte is om op tweede paasdag met vrienden of familie erop uit te trekken voor een picknick. Ze nodigt ons uit voor een picknick met ons vieren, een uitnodiging die we graag aannemen.
Na een rustige leesvoormiddag in het zonnetje vertrekken we op  de middag naar hun wijnboerderij.
Daar horen ook een aantal hectaren bos bij. We installeren ons met tafel en stoelen op een kleine open ruimte. Er verschijnen tal van lekkere dingen op tafel : tomaat, zelf geplukte wilde asperges, ham, salami, kaas (allemaal regionale producten), getoaste sandwiches, heerlijke preitaart,…
Je ziet van hier dat het ons verschrikkelijk goed smaakt. Vanzelfsprekend heeft Giovanni een paar flessen wijn bij zich. Grappig trouwens hoe hij ervoor zorgt dat het etiket telkens netjes naar de fotograaf gedraaid staat…. Sluikreclame!
De voertaal is Engels want Giovanni kent blijkbaar geen jota Nederlands. We doen ons best om ons schoolse Engels wat extra glans te geven…
Als dessert is er de bekende “colomba”, paasgebak in de vorm van een duif. Lekker zoet!
We proberen met zekere schroom een Italiaans espresso. Het is niet echt mijn smaak; je moet er vast aan wennen maar daarvoor zijn we te kort in Italië.
Giovanni haalt een megagroot chocoladepaasei uit de feestelijk verpakking. De zon heeft er al een gat in gesmolten, maar de smaak is er daarom niet minder om. Mieke probeert ons te verleiden met onze eigen Belgische chocolade-eieren die we haar als attentie hebben gegeven. Maar we geven niet toe, al loopt het water ons in de mond J! We pochen dat er thuis ruim een kilo chocolade op ons staat te wachten, want nog waar is ook!
Giovanni had wel liever een fondant-ei op de kop kunnen tikken, maar ze hadden er geen meer. Ik beloof hem de rest van onze Belgische Côte d’Or-tablet.
Na de picknick vertrekken we weer naar ons appartement om de dag rustig te beëindigen.

Volgende dag