Toscane 2009 - Dinsdag 14 april

Klik hier voor het fotoverslag van deze dag

Uit het dagboek van Mia:
Onze laatste dag hier, o wee!
Het wordt een wandeling ergens tussen Montalcino en Torrinieri. Het landschap is gewoon schitterend!. Ik geniet! Deze wandeling is echt wel de mooiste, maar ook de lastigste. Over een traject van (maar) 9 km overbruggen we in het totaal een hoogteverschil van ruim 700 meter. En het is warm… Mijn motorke moet weer op volle toeren draaien, maar het is de moeite.
Spijtig dat de stafkaart die we kochten niet van erg goede kwaliteit is. Bert heeft al meermaals gesakkerd omdat er gewoon geen verschil te zien is tussen asfaltwegen en landwegen.
Maar we slaan er ons door en arriveren zonder problemen weer bij de auto.
Tijd voor picknick. Als twee nietige wezentjes zitten we prinsheerlijk op onze kampeerstoeltjes in het uitgestrekte golvende landschap van Toscane. De picknick is heel wat soberder dan gisteren, maar het kan niet alle dagen Pasqueta zijn …
Net als we klaar zijn, steekt er een stevige bries op en begint het te druppelen. Inpakken en wegwezen!
Nog even een wandelingetje in Montalcino in afwachting dat de Coop zijn deuren opent (siësta).
We kuieren door de middeleeuwse straatjes langs de vele wijnshops die de Brunello en de Rosso aan de man proberen te brengen. Sorry, mensen, maar wij hebben al gekocht, bij de enige, echte Baccinetti!
Kwaliteit gegarandeerd!
Bij het buiten komen van de Coop is het goed aan het regenen. En zeggen dat het de eerste keer is dat we onze jas niet mee hebben…!
Als we bij ons verblijf aankomen, is het einde onafwendbaar. Inpakken! Bah!
Nog even onze rekening betalen aan Mieke en Giovanni. Een glaasje wijn verzacht de pijn van het afscheid.
Bedankt  Giavanni en Mieke voor het warme onthaal, de royale gastvrijheid, de moederlijke zorg, de kleine attenties zoals wat voorraad in de koelkast bij aankomst, de kussentjes voor op de stoelen, de nog betere tuinstoelen,de fles wijn en olie, de uitleg over de wijnproductie, de picknick, de gezegende paaseieren en nog zoveel andere waardevolle tips.
We zullen nog vast heel dikwijls aan jullie terug denken!

Volgende dag