Toscane 2009 - Zondag 5 april

Uit het dagboek van Mia:
Vanmorgen rustig kunnen vertrekken rond 7.20 u.
Nele en Tim slapen nog …
We rijden via Luxemburg en Frankrijk richting Zwitserland.
Als we het bord “Alsace” passeren, denk ik spontaan even aan “Mestdagh”  en aan “Vlieger en Lannoo” en aan de klasgenoten.  Daar in Colmar hebben we voor het eerst echt wijn geproefd !!!

Aan de Zwitserse grens moeten we een tolticket kopen. Dat kost ons zo’n 27 euro, maar het is een jaar geldig. Moge dat een troost wezen ! Misschien terugkeren in de grote vakantie ?

De temperatuur zit om en bij de 18 °, maar het is over het algemeen bewolkt tot mistig. De bergen zitten tot ver in Zwitserland in nevel/mist gehuld. Maar we genieten toch van het landschap. Dat zijn nu eens echte bergen! Er ligt nog heel wat sneeuw, zelfs tot beneden langs de autoweg, op schaduwplekken wel te verstaan.  Het is wel vreemd om voortdurend doorheen tunnels te rijden van alle soorten lengten. Ook de Gottardtunnel komt aan de beurt.

We rijden Italië uiteindelijk binnen in de regen, maar gelukkig is de bui gauw over. Even over Milaan besluiten we te stoppen. We hebben ruim 1000 km onder de wielen (tot de grens 960 km).
We gaan op zoek naar slaapgelegenheid. Tomtom brengt ons in een handomdraai en zonder blozen naar een 4-sterrenhotel in Lodi.
Wat ik vermoed, komt uit : te duur voor onze portemonnaie, 125 euro. We bedanken en onmiddellijk wordt gevraagd hoeveel we willen spenderen. We zeggen 80, en betalen uiteindelijk 90. Nog teveel,
maar ik merk dat  Bert moe is, al geeft hij het niet echt toe. Liever niet meer rondrijden en zoeken. Even uitrusten en dan misschien onze eerst echte Italiaanse pizza ?
En maar hopen dat we morgen ontzettend kunnen genieten van een uitgebreid ontbijt !

Volgende dag