Toscane 2009 - Woensdag 8 april

Klik hier voor het fotoverslag van deze dag

Uit het dagboek van Mia:
Vandaag wordt een rustig dagje natuur met een wandeling doorheen de wijnvelden en langsheen wijnboerderijen naar de abdij San’Antimo. Het is licht bewolkt, prima wandelweer!
Als we bij de abdijkerk aankomen, kunnen we één van de vele gebeden meevolgen. De kerk is heel sober, maar mooi in haar eenvoud. Het gregoriaanse gezang van een 7-tal monniken nodigt uit om even stil te vallen. Er zit opvallend veel volk, ook een groep schoolkinderen van een  jaar of 14. Blijkbaar is er hier nog geen vakantie.
Onderweg experimenteer ik opnieuw in de kunst van het manueel nemen van foto’s. Echt niet gemakkelijk voor mij, maar oefening baart kunst, zegt men…
Op de kaartjes naar de familieleden schreef ik dat Toscane wel veel weg heeft van Heuvelland, maar vandaag hebben we mogen ondervinden dat een aantal heuvels tellen voor wel twee Kemmelbergen op elkaar… vooral wat het stijgen betreft.
Onze wandeling van zo’n 9 km zat er tegen 15 uur op. Nog heel veel tijd dus om in een schuchter zonnetje te genieten van een boek, een kopje koffie bij de hand.
Wat zouden we nog meer wensen ?
Misschien een Brunello ? Dat is voor vanavond. Hij staat te chambreren. Ik zal nog nooit zo’n dure wijn hebben gedronken. Hopelijk is hij zijn prijs waard…

Volgende dag