Egypte 2010 - Zondag 4 april

Dag 1 Amsterdam-Luxor

Heenvlucht naar Luxor. Onthaal en transfer naar het schip voor een 5-nachten cruise. Overnachting aan boord.

Klik hier voor het fotoverslag van deze dag

Uit het dagboek van Mia:
In alle vroegte (6u.38) met de trein vertrokken vanuit het station te Ieper. Ruim op tijd in Zaventem, wat van de beloofde vertegenwoordiger niet kan gezegd worden.  Die daagt gewoon niet op.  Onze eerste kennismaking met Escape begint niet echt denderend... 
Gelukkig neemt de busschauffeur initiatief en laadt hij ons in zijn bus.  Richting Amsterdam.  Rond 12u.30 arriveren we op Schiphol. Van een gids nog altijd geen spoor.  We zijn op onszelf aangewezen. Uiteindelijk hebben we een individuele reis geboekt!
Via Caïro landen we tegen 23u.45 in Luxor. We hebben vooral veel gewacht. Ik was niet zo 'n aangenaam gezelschap: wat luchtziek tijdens de vlucht naar Caïro.. Gelukkig is de plaatselijke begeleider in Luxor wel van de partij.  Het loopt tegen 1:00 als we op de boot stappen. We krijgen nog de kans om wat broodjes te eten. Ik heb weinig trek.
Tegen de tijd dat we onze kajuit toegewezen krijgen, is het zowat 2u.00.  Hoog tijd om te slapen, want morgen om 7u.00 zal de haan ons alweer wakker kraaien!

Links

Volgende dag