Egypte 2010

Tijdens de paasvakantie in het voorjaar 2010 reisden we naar het land van de farao's.

Uit de brochure van 'Escape':

Dag 1 Amsterdam-Luxor
Heenvlucht naar Luxor. Onthaal en transfer naar uw cruiseschip voor een 4-nachten cruise. Overnachting aan boord.
Dag 2 Luxor-Esna-Edfu
Na het ontbijt, bezoek aan de necropolis van Thebe: de Vallei der Koningen en Koninginnen, de tempel van Hatsjepsoet te Deir El Bahari en de kolossen van Memnon. Lunch aan boord, gevolgd door een bezoek aan de tempels van Luxor en Karnak. Afvaart via Esna naar Edfu. Avondmaal en overnachting aan boord.
Dag 3 Edfu-Kom Ombo-Aswan
Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Horus te Edfu. Afvaart naar Kom Ombo en lunch aan boord. Bezoek aan de dubbele tempel van Kom Ombo. Doorvaart naar Aswan voor avondmaal en overnachting.
Dag 4 Aswan
Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Philae, de stuwdammen van het Nassermeer en de onvoltooide obelisk. Na de lunch feloekatocht op de Nijl met bezoek aan de botanische tuinen van het Lord Kitchener eiland. Facultatief bezoek aan het natuurreservaat en een Nubisch dorp. s Avonds facultatief klank- en lichtspel in Philae. Avondmaal en overnachting aan boord.

Dag 5 Aswan
In de vroege ochtend, facultatieve uitstap naar Abu Simbel. Na de lunch, afvaart naar Esna terwijl u kunt genieten van de fauna en flora langs de oevers van de Nijl.  Vrije namiddag aan boord. Avondmaal en overnachting in Esna.
Dag 6 Aswan-Caro
Na het ontbijt, vrije voormiddag.  Middagmaal aan boord.  Transfer naar de luchthaven van Luxor.  Binnenlandse vlucht naar Caro.  Bij aankomst, transfer naar hotel.  Vrij avondmaal en overnachting.
Dag 7 Caro
Na het ontbijt, begeleid bezoek aan het Egyptisch museum, de sfinx van Gizeh en de wereldberoemde piramiden: Cheops, Chefren en Mycerinos. Lunch inbegrepen tijdens de bezoeken. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.
Dag 8 Caro-Luxor-Amsterdam
Na het ontbijt, check-out uit het hotel en transfer naar de luchthaven van Caro. Terugvlucht van Caro naar Amsterdam via Luxor.

Klik hier voor de fotoreportage van onze reis

Links: