Mont Blanc 2009 - Zondag 2 augustus

Uit het dagboek van Mia:

Vanmorgen om 5 u opgestaan. Een moment waar ik telkens opnieuw een hekel aan heb, ondanks mooie vooruitzichten. Nog slaapdronken onze picknick voor onderweg klaargemaakt en de allerlaatste voorbereidingen getroffen. Om 6 u rijden we richting autostrade; mooi volgens de timing.

We hebben zo'n 860 km voor de boeg. Bert denkt dat het wel zal lukken om het in één dag te rijden.
En zoals het gewoonlijk gaat, er wordt nauwelijks gestopt: één keer noodgedwongen om te tanken en vlug iets te eten en nog een tweede keer om van onze "pistoleetjes" te genieten.
Ik heb erg veel moeite om wakker te blijven. Ik heb de laatste nachten vreselijk slecht geslapen en het zit in mijn kleren.
De laatste 100 km worden voor Bert ook wat lastiger, maar het landschap geeft ons moed. De Mont Blanc doemt voor ons op, zij het omhuld door wolken.

Tegen 16 u. rijden we de camping op waar we gereserveerd hebben (eigenlijk maar vanaf maandag). Gelukkig hebben ze een plaats vrij, want het is een heel drukbezochte camping. Even denken we in Nederland te zijn aangekomen... Gelukkig bewijzen de ons omringende bergen het tegendeel.

De caravan staat vlot ter plaatse en dan kunnen we beginnen met het opslaan van onze nieuwe voortent.
Jawel, ons "bolleke" van 31 jaar oud kreeg een nieuwe "façade". Echt een meevaller: ruimer, lichter en luchtiger. Maar of ze nog eens 30 jaar zal meegaan, valt af te wachten.
We kruipen tamelijk vroeg onder de wol, want we zijn moe. Hopelijk kan ik deze nacht slapen.

Volgende dag