Egypte 2010 - Vrijdag 9 april

Dag 6: Aswan-Caïro

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Luxor.  Binnenlandse vlucht naar Caïro.  Bij aankomst, transfer naar hotel.  Vrij avondmaal en overnachting.

Klik hier voor het fotoverslag van deze dag

Uit het dagboek van Mia:
Volgens onze reisprogramma hadden we gisteren eigenlijk moeten ontschepen om in een hotel in Aswan te overnachten.  Om een of andere reden is dat veranderd en mochten we aan boord blijven.  Dit betekende evenwel dat we niet tot Luxor konden meevaren, anders zouden we onze vlucht Luxor-Caïro van 13u.15 niet halen.
Dus mochten wij als enigen ontschepen in Esna.  Een taxi zou een of andere bus tegemoet te rijden om ons dan naar het vliegveld in Luxor te brengen.  Eerst geen taxi te bespeuren.  Na zo'n 5 minuten wachten komt een aftandse auto aangereden waar we mogen instappen.  Die rijdt zo'n 300 m weg om dan te draaien en terug te keren naar ons vertrekpunt.  Daar mogen we overstappen in een betere wagen.  Een raar zaakje, lijkt mij, maar de begeleider spreekt tenminste Engels.  Dat is al iets!
We rijden richting Luxor (nemen we aan).  Onderweg veel ezelskarren en boeren op de velden.  We maken kennis met het beroemde Egyptische irrigatiesysteem.

In Luxor worden we bij een hotel afgezet; het is nog te vroeg voor de luchthaven.  We kunnen daar desgewenst iets drinken.  Onze bagage blijft best in de auto.  Mogen we dit riskeren?  Met een kleine hartje stemmen we toe.  Zonder bagage kunnen we een wandelingetje maken.  We worden om de 5 voeten lastig gevallen: koetsrit, geld wisselen, sjaaltje kopen, feloeka, overzet...  Dit wordt op de duur toch wel lastig!  
We kuieren nog even voorbij de tempel en de sfinxenlaan.  Nog een laatste foto!  Tegenover het hotel wachten we op onze taxi.  Om 11u.15 precies komt hij aangereden.  Hij houdt woord.  We zijn gauw bij de luchthaven waar de begeleider alles regelt.  Goede service!

Na een probleemloze vlucht worden we alweer netjes opgewacht door een keurige heer.  In een minibusje maken we kennis met Caïro.  Het is niet erg druk, want het is vrijdag, rustdag voor de moslims.  Caïro is met ongeveer 20 miljoen inwoners de derde grootste stad van de wereld.  Troosteloze huizenblokken glijden aan ons voorbij.  Hoe moeten kinderen hier opgroeien?  Er is nauwelijks groen te bespeuren!  Er wordt ontzettend veel gebouwd.  Na een halfuurtje krijgen we de piramiden in zicht. Het hotel ligt er niet ver vanaf.  Het kanaal in de buurt van het hotel is een stort.  Ongelooflijk hoeveel vuil er in drijft, tot een kadaver van een of ander groot beest toe!
Onze begeleider vervult alle formaliteiten.  Service!  
Zodra we in onze kamer zijn, springen we in ons zwemgerief om nog wat te genieten van de zon en een boek.  Heerlijk!

Als avondmaal wordt het pizza.  Meer moet dat niet zijn!  Of toch... een glaasje wijn zou welkom zijn.  Toch maar wachten tot thuis, wegens behoorlijk duur!

Links

Volgende dag