Reispagina van Mia en Robert
 
IsraŽl-Palestina - 2016

Tijdens de paasvakantie 2016 betreden we, wat ons betreft, wat onwennige paden...
Tijdens voorbije Vredeswakes maakten we kennis met IsraŽl en Palestina.
In voorbereiding op de vredeswake ĎVerZOEN je, maak VREDE waarí, ben ik op stap geweest met Arab Aramin uit Palestina en Yigal Elhanan uit IsraŽl, op zoek naar graven van Moslims en Joden gestorven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De zus van Arab werd op 10-jarige leeftijd door een IsraŽlische soldaat doodgeschoten toen ze naar school stapte, de zus van Yigal kwam op 14-jarige leeftijd door een Palestijnse bomaanslag om het leven.
Zij waren onder de indruk van de talrijke overblijfselen van een oorlog van 100 jaar geleden, ikzelf was heel erg onder de indruk van hun getuigenis over hoe zij proberen om te gaan met oorlog en geweld in hun vaderland.

Dat gebied willen we nu beter leren kennen, dus trekken we, samen met andere Vredeswakes-betrokkenen, op een soort inleefreis waar we kennis zullen maken met de Joodse en de Palestijnse kant van dat land....

 

Malta - 2014

Het Middellandse zeegebied heeft wel wat.  We trokken er weer naar toe tijdens de paasvakantie 2014.  Deze keer stonden de eilanden Malta en Gozo op het programma.

Rhodos - 2013

De winter in het voorjaar 2013 liep door tot Pasen!  Dat is ietwat van het goede teveel.  Met 'Anders reizen' zoeken we warmte op het Griekse eiland Rhodos.  Zes jaar geleden leerden we Griekenland-reisbegeleidster Katrien kennen en waarderen.  We zijn er van overtuigd dat zij ons op een uitstekende manier Rhodos zal leren kennen.

Canada - 2012

In de zomer van 2012 trokken we opnieuw de oceaan over.  Canada was onze bestemming.

   PyreneeŽn - 2011

We planden al maandenlang om naar SloveniŽ te trekken.  De slechte weerberichten deden ons uiteindelijk anders beslissen.  We trokken in dezelfde richting als vorige zomer, maar deze keer aan 'deze kant' van de grens van Andorra, naar het Franse PyreneeŽnstadje Ax-les-Thermes.

   Andorra - 2010

Het kleine staatje Andorra was ons reisdoel tijdens de zomer 2010.  Het ligt tussen Frankrijk en Spanje, in het hart van de PyreneeŽn.

   Egypte - 2010

Tijdens de paasvakantie 2010 reisden we naar het land van de farao's.  Aboe Simbel, de piramides en de schatten van Toetanchamon waren hoogtepunten.

  Mont Blanc - 2009

Tijdens de zomervakantie 2009 trokken we naar een camping aan de voet van de Mont Blanc.  Wandelen was er onze hoofdbezigheid.

  Toscane - 2009

Tijdens de paasvakantie 2009 gooiden we het over een andere boeg en richtten we het stuur richting Toscane voor een culturele tiendaagse.

  JordaniŽ - 2008

Tijdens de paasvakantie in het voorjaar 2008 ondernamen we een nieuw avontuur.  We maakten een wandelreis in JordaniŽ.  Petra en de woestijntocht door de Wadi Rum waren de hoogtepunten, maar ook de Dode Zee en Aqaba vielen best mee.

Kreta - 2007

Tijdens de paasvakantie in het voorjaar 2007 maakten we een wandelreis in Kreta.  Met een tienkoppig gezelschap, onder leiding van de zeer deskundige reisbegeleidster Katrien, maakten we kennis met heel wat facetten van Kreta.

Berlijn - 2006

De zomer van 2006 zullen we ons herinneren aan de warmste julimaand ooit waarin ik weer moest leren ja- en nee-knikken.  Vakantieplannen gingen niet door.  Met een 'col' konden we toch vier dagen naar Berlijn, samen met de leden van de Werkgroep Duitse militaire begraafplaats Langemark.

Noorwegen - 2005

In de zomer van 2005 gingen we het zoeken in het noorden van Europa.
We trokken twee weken naar Noorwegen.

Canada - 2004

In de zomer van 2004 maakten we met ons gezin dť reis van ons leven.
Na meer dan 10 jaar uitnodigingen, durfden we eindelijk de stap zetten ....